Här stod det "Blogg" när jag öppnade sidan.

  Jag rekommenderar Din Studio

Nu bär det.

2015-07-11

Idag har jag varit och plockat en låda jordgubbar till. Odlaren sa att det var på väg över med bären och att det var mycket övermoget. Det var mycket övermoget, men lika mycket fina bär som förra gången. Jag plockade 15 liter på en yta på ca 6 kvadratmeter.

Grannen hade flaggat för intresse för att följa med, men var anmodad av mannen att stanna hemma och måla bräder till garaget. När jag körde förbi för att höra om hon hade ångrat sig så var det ingen hemma. Det enda som syntes var två jakttorn. Det ena var färdigt på fötter och det andra halvfärdigt och liggande.

När jag var färdigplockad körde jag förbi grannen igen. Dels för att hämta några pytsar från förra gången jag var där och dels för att presenta lite jordgubbar till de som var tvungna att arbeta. De hade tydligen varit och köpt virke när jag var där tidigare. Det konstiga var bara att det halvfärdiga jakttornet var nu färdigt och stod upp. Det såg i alla fall ut som ett jakttorn, fast det kanske var brädklädningen till garaget som skulle lufttorka först... Behöver det sägas att mannen i familjen är jaktgalen? Jag frågade hur han prioriterade viktigt och viktigare och då pekade han på tornet och sa - Viktigast.

De fick i alla fall lite jordgubbar och jag for hem för att börja rensa. Alla de förra bären åkte i frysen för att bli sylt senare, men nu skulle jag torka lite. Det är hur gott som helst att blanda i müslin. Har ni kollat priset på Havrefras och Havrefras Jordgubb? Det skiljer flera kronor och jag tror inte att det finns så mycket mer än en jordgubbe i varje paket. Väl torkad och delad i mikroskopiska bitar. Liiiite billigare att fixa själv.

Nu luktar det ljuvligt i köket. Ja i hela huset faktiskt.

Jag hade lagom rensat alla jordgubbarna och fyllt torken så kom det ett SMS. Har du användning för vinbär? Så klart jag har. Det tog inte många minuter så dök snälla grannen upp med en hink med röda vinbär.

Tja det var bara att kavla upp ärmarna och börja rensa igen. Till gelé behöver man ju inte rensa, så det var bara några klasar jag repade för att frysa in och resten åkte i grytan. Nu står det och rinner av för att jag ska kunna mäta upp sockret.

Det kommer nog att trilla av lite vinbärsgelé hos grannen vad det lider. Det ska tydligen trilla av lite svarta vinbär här också.  Och då trillar det av lite mer hos grannen också. Visst är det bra med goda grannar?! 

Antal kommentarer: 1

2015-07-12 16:52:14 - Louise

Gelén var SÅ god!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)