Grundreceptet är, 50 gr margarin, 2 dl vatten, 50 gr jäst, 1/2 tsk salt, 1 msk socker så att jästen blir lycklig, 2 ägg, ca 1 liter vetemjöl, ägg att pensla med, och förstås fyllning. Jag har ändrat lite i det receptet, för att få pirogerna lite matigare, nyttigare, och godare. Jag byter ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl och rågsikt. Som fyllning kan man ta nästan vad som helst. Det jag har vanligtvis, är lammfärs, lök, majs, riven morot och kokt hackat ägg. Fräs löken. Fräs färsen med moroten. Salta och krydda med soya och peppar. Krydda ganska mycket, för degen tar bort en del av smaken. Joxa ihop alltihopa utom ägget med majsen. Lättaste sättet att hacka kokt ägg, är att skiva det i en äggskivare, vända det ett kvarts varv, och skiva en gång till. Du kan fylla pirogerna, med nästan vad som helst. Har du små barn, som inte får använda spisen, men klarar av mikron, så bakar du in en korv med senap och ketchup. Bara att värma i mikron, så har du korv med bröd. Resten av köttgrytan från igår. Kokta grönsaker om du kör vegetariskt. Smält margarinet, tillsätt vattnet, och värm till 37 grader. Blanda i alla andra ingredienser. Om du tar grövre mjöl, så blanda i det innan du tar i vetemjölet. Degen är klar när den är smidig och släpper bunken. Låt den jäsa ca 30 minuter.