Detta är ett recept på hemgjorda kokosbollar. Detta är inte heller så bra för diabetiker, och bantare, men det blir inte SÅÅÅ många kalorier per styck.
4 1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten
Garnering
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao
Blanda strösocker, florsocker, äggvita, och det kalla vattnet. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt det i den första blandningen. Vispa allt med elvisp i ca 30 minuter. Blanda kokos och kakao. Häll lite av det i en långpanna. Häll i smeten. Strö över lite kokosblandning. Låt plåten stå kallt tills den har stelnat. Skär den i bitar. Gör dem inte för stora, för då blir det svårt att hålla i dem. 5 X 5 cm blir bra. Doppa snittytorna i resten av kokosblandningen. Förvara dem svalt. Om de nu blir så gamla....
Har jag inte florsocker hemma, så går det lika bra att ta bara strösocker. Det går jättebra att frysa dem, och de tinar på ett kick. Om man nu skulle bli fruktansvärt sugen. Bra med dem är ju att de är glutenfria, men som sagt inte sockerfria.