Världens godaste efterrättspaj, men definitivt inget för tjocksmockar och diabetiker.
Pajdeg Fyllning
125 gr smör eller margarin 4 ägg
2,5 dl vetemjöl 1 dl socker
3 msk socker 2 dl ljus sirap
2 msk iskallt vatten 2 tsk vaniljsocker
100 gr mörk choklad. Det blir godare med riktig choklad, men block går det med
150 gr hasselnötter
Blanda pajdegen. I matberedare går det fortast. Ställ degen kallt i minst en timme. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform ca 25 - 30 cm i diameter. Klä formen med pajdeg. Ställ formen kallt igen, minst 15 minuter. Grädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grovhacka nötter och choklad. Vispa upp äggen. Tillsätt socker, sirap, och vaniljsocker. Vispa till en JÄMN smet. Blanda ner nöt och chokladhacket. Häll fyllningen i pajskalet, och grädda i ca 30 minuter. Låt pajen svalna i formen.
God ljummen med lite glass, eller kall, med vispad grädde.
Ruskigt god.