Då är förberedelserna i full gång. Kalkonen fylld med fläskfärs, äpplen, kycklinglever, valnötter och ädelost står i ugnen (sedan 11.00 ) och puttrar. När den väger 12 kilo så tar det en stund att bli genomstekt. Det går ju inte heller att ha för hög värme, för då får jag skrapa loss den från insidan av ugnen. Det är inte så mycket mellanrum där kan jag säga.. Så här såg den ut innan jag satt in den.
Jag har gjort färdig rabarberkakan och vaniljsåsen Med RIKTIG vanilj. Jag har ju fått höra att man inte ska använda stålvisp för då blir såsen grå, men det trodde jag bara gällde när man hade aluminiumkastrull. Så är det inte.... Nu hade jag riktigt vaniljpulver och det är ju brunt också, så färgen på såsen är INTE gyllengul, men SMAKEN!!! MMMMMM. Vidare - Ostkaka, rabarber och jordgubbssylt, amerikansk nöt- och chokladpaj. Whiskeyparfait. Hemgjord yoghurt, hemgjord färskost mer vitlök och torkade trattkantareller och dito med gräslök. Tunnbröd och hembakad limpa( som ska bakas i morgon bitti, för gammalt bröd serveras inte här!). Smarrigt mums med majonnäs ( hemkörd så klart ), vitlök och morötter. Sallad på brysselkål, apelsin och hasselnötter. Tja det blir väl lite annat också, men det här var det viktiga.
I morgon GÄSTABUD.