Igår köpte jag ny jäst och gav mig återigen på receptet på den kalljästa limpan. Det jag kan säga är, att om man tar 1,1 KILO mjöl i stället för 1,1 LITER så blir degen LITE fastare. Jag får väl skylla på synfältsbortfallet efter stroken, eller nya glasögon, eller gamla glasögon, eller något annat. Har man dessutom färsk jäst, istället för sådan som har legat i kylskåpet i tre månader och som man får skära lite mögel från, ja då kan det se ut så här när man kliver upp på morgonen.
Det finns säkert något listigt sätt att vrida på bilden, men jag kan inte det.
Degen var dock, även idag, alldeles för lös för att kunna delas i bitar. Det blev till att ta fram ostkakeformarna igen.
Resultatet?
Ja, de blev väldigt vackra.
Smaken då? Kalasgott. Den högra bakade jag med rivet äpple istället för morot.
Nu ska jag bara tillsätta ännu mer mjöl nästa gång och öva på det där med tid i ugnen.
Övning ger färdighet. Hoppas jag!