Din Rubrik

 

Den som sover syndar inte.

2010-06-21

 

Och den som sitter fast i skogen utan moppe, gör inte av med några pengar. Ja, förutom de pengar som moppen gör av med på egen hand på verkstaden. Det verkar som om det är bränslepumpen som är paj. Finns inte i Sverige, utan måste skickas efter från Italien, och som vanligt skickar de den med cykelbudet. Det går inte fort för Grecav... Har ni tänkt att köpa en moppebil inom den närmaste framtiden, välj ett annat märke.

 

Jag hittade ett nytt recept på bröd. Ja, det började faktiskt med ett recept på Stjärnkrafts sida (länk på länksidan). Det handlade om kalljäsning, men eftersom det behövdes honung till det, så fick det vänta. Men i ett reklamblad, så hittade jag ett recept på "Nävabröd". Det heter så för att det ska vara "en näve havregryn" och "en näve rivna morötter". Det lät jättegott, fast en smula egendomligt recept. Man skulle joxa ihop allting utom salt och sedan arbeta degen i maskin i 13 minuter. Därefter tillsätta salt och arbeta den ytterligare i 7 minuter. Jag undrar lite hur man kommer på dessa tider. Prövar man först med 15 och ser att det blir för mycket och tar bort en minut nästa gång man bakar? Eller hittar man bara på något, för att det ska stå i receptet? Nåväl, när det var färdigt skulle man låta det stå i 12-24 timmar och jäsa. I receptet stod det "degen som SKA vara lös...." och " ju kallare plats ju längre kan degen stå och ju godare blir brödet." "Strö rejält med mjöl på bänken och stjälp upp den jästa degen försiktigt. Strö på mer mjöl ovanpå degen och försök att så försiktigt som möjligt dela degen i 8 bitar. Lägg dem försiktigt på plåten". Det är här det blir konstigt. Man ska alltså inte "rulla några bullar" av degbitarna och ändå är bröden på receptbilden runda tjusiga saker. Dessutom var det det där med att dela degen med en degskrapa. "Degen SKA vara lös". Jo det var den ju, närmare bestämt som en tjock sockerkakssmet. Skulle jag dela den, så fick det bli med en soppslev. Eftersom jag är snål, så hällde jag smeten i två ostkakeformar och körde in dem i ugnen. Här slängs inget! Eftersom jag inte hade bakat det här förut, så följde jag receptet jättenoga. Nästa gång ska jag nog göra som jag brukar - Använda ögonen och känslan lite mer, för brödet var gott. Fast jag fick skrapa ut det ur formen.....

Antal kommentarer: 1

2010-06-22 20:20:05 - Ewa

Brödet var JÄTTEGOTT. Mumsfilibabba! (star)

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)