Din Rubrik

Pålägg.

2012-10-14

Då är all vassle omhändertagen. Man kan så klart kasta bort den, men det kommer ju aldrig att hända här. Man kan ge den till grisarna, så skulle de bli glada, men jag har rikligt med matrester och annan mat till dem, så det är onödigt. Man kan baka på den och så kan man koka mese. Jag har kokat och kokat och då passar det bra med en vedspis. Grytan kan stå och puttra hela dagen och så blir det varmt i huset under tiden. Sedan blir alla fönster ogenomskinliga på grund av all imma...

Nu är ca 30 liter vassle förvandlat till 1500-2000 gram messmör.

Det färdiga pålägget innehåller ju så klart inget konserveringsmedel, så om jag bara stoppade det i kylen, så skulle det mögla efter ett tag.

Ja, jag vet att det ser ut som någonting från en blöja, men det gör faktiskt det man köper i affären också.

Nu ska jag pröva att frysa det. Jag vet inte om det kommer att skära sig eller packa ihop på något annat sätt, men det är ju värt ett försök i alla fall.

Antal kommentarer: 1

2012-10-15 18:14:45 - Johanna, grannen du vet :), www.villa-svea.blogspot.com

på första bilden ser det ut som god kladdkakesmet, på andra bilden ser det ut som nåt jag inte skulle vilja äta... du är verkligen en riktigt husmor du!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)