Februari

Det vet jag väl, men telefonen ringde ju i ett kör.

2013-02-09

När man gör ostsås till lasagne, så ska man inte röra i såsen efter att man har tillsatt osten. Det blir sega trådar då...

Eftersom det är näst intill omöjligt att få ren kastrullen efter ostsåsen, så gör jag alltid ett lass med lasagne. Om jag nu ska slänga en kastrull efter varje gång, så vill det ju till att man har mycket lasagne på lager i frysen.

Sedan är det ju bara resten kvar..

Antal kommentarer: 5

2013-02-10 17:59:52 - Nina, stjarnkraft.blogspot.com

Säker på att du vänt proportionerna rätt?! 2 dl riven ost till cirkus 1 liter mjölk brukar det vara, men här ser det ut som tvärtom skulle råda :)

2013-02-10 19:57:23 - Annacarin

"Hittade" MASSOR av ost på hemligt ställe och jag vill att det ska vara OSTSÅS och inte Bechamelsås med lite ostsmak.

2013-02-10 20:57:46 - dianne

Håller med dig annacarin, massor med ost är gott! När det gäller att få den elända grytan ren efter att (oftast) såsen bränt fast i botten, så är lite maskindiskmedel inte så dumt. Ta lite och låt det koka en stund (med vatten förstås) så brukar det gå att gnugga bort det mesta.

2013-02-11 11:47:58 - Annacarin

Hörru kemisten. Jag har ingen diskmaskin, jag har hund i stället... Följaktligen inget maskindiskmedel. Går det bra med kaustiksoda i stället?

2013-02-13 06:03:03 - Nina, stjarnkraft.blogspot.com

Haha! På bilden ser det ut som du kokat upp X antal tuber smältost, så nog jädrar i min lilla låda bör det åtminstone ha blivit sås med mycket smak av ost.

Jag såg i ett senare inlägg att du redan varit framme med Svinto, men har du före det provat det gamla husmorsknepet att gnugga det fastbrända med en sockerbit? Vete f-n om det funkar, men jag har fått detta mig till livs både här och där under årens lopp.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)